Oho... 4 gadi kopš pēdējā ieraksta :D
Biežos ceļojumus
un laivošanu esmu jau labu laiku kā likusi malā. Pagājušajā vasarā ar ģimeni un
draugiem bijām Norvēģijā. Vaaarbūt saņemšos un kaut ko uzrakstīšu.
Tagad aktuāls
ir - ko var pagatavot ēst, ja nedrīkst ēst piena produktus, kviešus, olas
baltumu, teļa gaļu, liellopu, cūkas un vistas (izņemot mājas) gaļu, auzu putru
Bērnu dārza
māsiņa sašutumā – ko tas bērns vispār var ēst?!?!?!?! Tikai dārzeņus!!! (Bet bērnu dārzs un ēdinātājs ir cits stāsts)
Kādas ir
alternatīvas? Piens – mandeļu, lazdu riekstu piens. Sviests – Gi jeb Ghi jeb
Dži sviests (kā nu kurš to sauc). Kvieši – rīsu, kukurūzas milti. Iemēģināju
rudzu miltus, vēl rindā gaida griķu milti. Olas baltums – čia sēklas (bet
neesmu vēl bieži mēģinājusi). Gaļa – pamatā izmantoju tītara gaļu, jo tā
veikalā ir vispieejamākā. Auzu putra – prosas, kukurūzas, griķu putra.
Un ar ko
aizstāt garšīgumus: končas, cepumus, saldējumu un visādus citādus našķus ko
citi var? No atļautā veikalā var nopirkt marmelādi, stiklenes, karameles (mums
Jelgavā ir karameļu darbnīca, kur karameles un vēl dažus citus našķus var
nopirkt), sulu saldējums, dažādi žāvēti augļi, augļi parastie.
Nu tad par
to būs arī mans stāsts jeb stāsti – eksperimenti un rezultāti ēdienam, ko var
ēst tie, kas uz pirmo skatienu var ēst tikai dārzeņus.
P.S. Mana
vēlme ir piefiksēt ko tad esmu izmēģinājusi. Ja laika gaitā būs kādi uzlabojumi
kādam ēdienam vai garšīgumam, tad domāju labot esošo ierakstu. Ja mainīsies,
kas ļoti, ļoti, tad domāšu, varbūt taps jauns ieraksts
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru