svētdiena, 2017. gada 26. marts

Pēc ieielgušas pauzes


Oho... 4 gadi kopš pēdējā ieraksta :D

Biežos ceļojumus un laivošanu esmu jau labu laiku kā likusi malā. Pagājušajā vasarā ar ģimeni un draugiem bijām Norvēģijā. Vaaarbūt saņemšos un kaut ko uzrakstīšu.

Tagad aktuāls ir - ko var pagatavot ēst, ja nedrīkst ēst piena produktus, kviešus, olas baltumu, teļa gaļu, liellopu, cūkas un vistas (izņemot mājas) gaļu, auzu putru
Bērnu dārza māsiņa sašutumā – ko tas bērns vispār var ēst?!?!?!?! Tikai dārzeņus!!! (Bet bērnu dārzs un ēdinātājs ir cits stāsts)

Kādas ir alternatīvas? Piens – mandeļu, lazdu riekstu piens. Sviests – Gi jeb Ghi jeb Dži sviests (kā nu kurš to sauc). Kvieši – rīsu, kukurūzas milti. Iemēģināju rudzu miltus, vēl rindā gaida griķu milti. Olas baltums – čia sēklas (bet neesmu vēl bieži mēģinājusi). Gaļa – pamatā izmantoju tītara gaļu, jo tā veikalā ir vispieejamākā. Auzu putra – prosas, kukurūzas, griķu putra.
Un ar ko aizstāt garšīgumus: končas, cepumus, saldējumu un visādus citādus našķus ko citi var? No atļautā veikalā var nopirkt marmelādi, stiklenes, karameles (mums Jelgavā ir karameļu darbnīca, kur karameles un vēl dažus citus našķus var nopirkt), sulu saldējums, dažādi žāvēti augļi, augļi parastie.

Nu tad par to būs arī mans stāsts jeb stāsti – eksperimenti un rezultāti ēdienam, ko var ēst tie, kas uz pirmo skatienu var ēst tikai dārzeņus.

P.S. Mana vēlme ir piefiksēt ko tad esmu izmēģinājusi. Ja laika gaitā būs kādi uzlabojumi kādam ēdienam vai garšīgumam, tad domāju labot esošo ierakstu. Ja mainīsies, kas ļoti, ļoti, tad domāšu, varbūt taps jauns ieraksts

Nav komentāru: