svētdiena, 2017. gada 26. marts

Mandeļu konfektes



Sāksim ar šodienas eksperimentu. Nosaukšu to par mandeļu konfektēm.

Es nu jau regulāri taisu mandeļu pienu. Kā jau PSRS laikā dzimušai, piedzīvojušai Latvijas neatkarības atgūšanu (ui... cik es izklausos sena), izbaudījušai „varu nopirkt jebko” strādājot ASV un "nevaru nopirkt neko" te Latvijā ;), man ir žēl izmest pāri paliekošās riekstu „čužas”. Es tās biju ielikusi ledusskapī ar domu „jāizcep cepumi”.

Šodien bērni ēda saldējumu, bet Austra to nedrīkst un kā par spīti citu našķu, ko viņa drīkst arī nebija (dateles šodien tika izbrāķētas). Iedomājieties, kā reaģē bērns, kuram pasaka „Tu šito nedrīksti”. Mājās skandāls!

Un tad, kā populāros raidījumos saka, „Ja mājās nekā nav, atveram ledusskapi un izņemam laša fileju...”. Nu labi... laša fileja nebija, bet riekstu „Čužas” gan pievērsa manu uzmanību. Mazliet pasmadzeņojam... un ar 2.piegājienu tapa mandeļu konfektes (arī 1.piegājiena končas pazuda no šķīvīša).
Kas nu man bija, ko saliku iekšā un kas sanāca:

  • 1/2 glāze mandeļu riekstu „čužas”, kas palikušas pēc mandeļu piena gatavošanas (pieļauju, ka varētu sablenderēt jebkurus rieksuts)
  • 1 tējkarote jāņogu želejas (Jāņogas no sava dārza. Kāda laba sirds parūpējās, lai mūsu jāņogas tiktu izmantotas lietderīgi, nevis sapūtu zaros) 
  •  1 tējkarote zemesriekstu sviesta (arī pašas gatavots)
  • Izkausēta kokosriekstu eļļa. Varētu būt, ka 1 ēdamkarote, lēju uz dullo

Visu samaisīju (iespējams, ka varētu arī sablenderēt) un no iegūtās masas veidoju bumbiņas. Ieliku ledusskapī, lai sacietē. Izveidotās bumbiņas droši vien būs vēl gardākas, ja aplies ar šokolādi vai arī kokosriekstu eļļu samaisītu ar kanēli vai kakao (ko nu kurš drīkst vai kas garšo)

Rezultāts ir salds un sātīgs. Daļa 1.tūres bumbiņas tika notiesātas uzreiz, daļa paralēli pusdienām, daļa laika gaitā tika izmīcīta pa šķīvīti – tā nodarbinās pirkstiņi un laikam takš garšīgāk :D

Foto no bumbiņām kā kārtīgos pavāru blogos? Mmmm.... kā dziedāja „Dāmu pops” – „Varbūt rīt” ;) 
Ja ir kādi ieteikumi kā uzlabot šo našķi, esmu atvērta idejām un ieteikumiem

Nav komentāru: