Sāksim ar
šodienas eksperimentu. Nosaukšu to par mandeļu konfektēm.
Es nu jau
regulāri taisu mandeļu pienu. Kā jau PSRS laikā dzimušai, piedzīvojušai Latvijas
neatkarības atgūšanu (ui... cik es izklausos sena), izbaudījušai „varu nopirkt
jebko” strādājot ASV un "nevaru nopirkt neko" te Latvijā ;), man ir žēl izmest
pāri paliekošās riekstu „čužas”. Es tās biju ielikusi ledusskapī ar domu „jāizcep
cepumi”.
Šodien bērni
ēda saldējumu, bet Austra to nedrīkst un kā par spīti citu našķu, ko viņa
drīkst arī nebija (dateles šodien tika izbrāķētas). Iedomājieties, kā reaģē
bērns, kuram pasaka „Tu šito nedrīksti”. Mājās skandāls!
Un tad, kā
populāros raidījumos saka, „Ja mājās nekā nav, atveram ledusskapi un izņemam
laša fileju...”. Nu labi... laša fileja nebija, bet riekstu „Čužas” gan pievērsa
manu uzmanību. Mazliet pasmadzeņojam... un ar 2.piegājienu tapa mandeļu
konfektes (arī 1.piegājiena končas pazuda no šķīvīša).
Kas nu man
bija, ko saliku iekšā un kas sanāca:
- 1/2 glāze mandeļu riekstu „čužas”, kas palikušas pēc mandeļu piena gatavošanas (pieļauju, ka varētu sablenderēt jebkurus rieksuts)
- 1 tējkarote jāņogu želejas (Jāņogas no sava dārza. Kāda laba sirds parūpējās, lai mūsu jāņogas tiktu izmantotas lietderīgi, nevis sapūtu zaros)
- 1 tējkarote zemesriekstu sviesta (arī pašas gatavots)
- Izkausēta kokosriekstu eļļa. Varētu būt, ka 1 ēdamkarote, lēju uz dullo
Visu
samaisīju (iespējams, ka varētu arī sablenderēt) un no iegūtās masas veidoju
bumbiņas. Ieliku ledusskapī, lai sacietē. Izveidotās bumbiņas droši vien būs
vēl gardākas, ja aplies ar šokolādi vai arī kokosriekstu eļļu samaisītu ar kanēli vai kakao (ko nu kurš drīkst vai kas garšo)
Rezultāts ir
salds un sātīgs. Daļa 1.tūres bumbiņas tika notiesātas uzreiz, daļa paralēli
pusdienām, daļa laika gaitā tika izmīcīta pa šķīvīti – tā nodarbinās pirkstiņi
un laikam takš garšīgāk :D
Foto no
bumbiņām kā kārtīgos pavāru blogos? Mmmm.... kā dziedāja „Dāmu pops” – „Varbūt
rīt” ;)
Ja ir kādi ieteikumi kā uzlabot šo našķi, esmu atvērta idejām un ieteikumiem
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru